2.ročník střelecké soutěže GRAND POWER dne 5.8.2022 v Levicích

Největší překvapení ve střelecké komunitě výsadkových veteránů připravil Jaroslav Kovář z KVV Prostějov.

Když jsme obdrželi propozice 2.ročníku střelecké soutěže GRAND POWER plánované na 5.8.2022, tak se nám trochu orosilo čelo - koho nominovat? Naše 1.liga na čele s Milanem Vaškem a spol. vyhrála poslední 2 střelecké soutěže výsadkových veteránů a proto dejme příležitost vyhrát i dalším a navíc se zúčastňuje dne 14.8.2022 dlouhodobé střelecké soutěže čs. legionářů, která pokračuje dalším kolem v Poštorné. Rozhodnutí znělo – postavíme naše družstvo ze střelců 2. a 3.ligy. Bylo nám jasné, že v družstvu nemáme vůbec žádnou šanci uspět na bedně. Naše strategie zněla: vše směřovat na soutěž jednotlivců, kde jsme si vytipovali, že Jarda Kovář za určitých podmínek by mohl překvapit.
Proto jsme odjeli do Levíc o den dřív. Jarda Kovář dostal přednostně nejlepší místo na spaní, televizní program jsme zajistili plně dle jeho přání a kol. Ondrejčák přísně respektoval naše rozhodnutí Jardu nebudit, i kdyby pílil (chrápal) na celý hotel.
Ráno mu kolega Ganzar mimořádně zajistil na snídani jeho oblíbenou smaženici. Na cestě na střelnici ho kol. Ganzar přednostně nechal posadit na přední místo vedle sebe. Překonali jsme i překážky, kdy jsme dle navigace Googlu přijeli na střelnici na Kálnické cestě, ale bohužel jsme se ocitli v cílové ploše za valem střelnice. Když jsme už ne podle navigace, ale dle průzkumáckého čichu dorazili na střelnici zepředu u prezence jsme zjistili, že naše přihláška byla odeslána včas, ale na chybnou adresu. Díky pozitivnímu přístupu organizátorů jsme byli zaregistrováni ke střelbě jako poslední 23.družstvo.
Atmosféra v průběhu střeleb byla vynikající. Na závěr střílela 2 družstva – naše a favorizované družstvo organizátorů KVV Banská Bystrica v čele s Evkou Dolníkovou. Střílel jsem na stavu vedle J.Kováře, kterému se nástřel vůbec nevyvedl. To, co předvedl následně v samotné střelbě 2 x 10 ran na terč 135p (zelený) a terč KVZ-D1 tzv. papoušek, nemělo obdoby. Výsledek zněl 1.místo. v kategorii muži a 1.místo v absolutním pořadí. Až za ním skončili Dolníkovi i kolega Hanáček – horký favorit z KVV Holešov. I když naše družstvo skončilo až na 8.místě, měli jsme obrovskou radost z vítězství našeho člena Jardy Kováře.

JKov - vtzjpg

Naše strategie se plně osvědčila a Jarda jako výraz našeho ocenění jeho vynikajícího výsledku obdržel souhlas V.Ganzara, že na cestě zpět může opět sedět na předním sedadle. Zároveň obdržel souhlas pozvat nás na zpáteční cestě na jedno vítězné pivo.

Nedávno jsem denně sledoval slavný závod Tour de France a tak mě v této souvislosti napadla tato analogie s dneškem.
Kdybyste se zeptali věhlasného cyklistického trenéra kde jsou příčiny tak nečekaného mimořádného úspěchu Jardy Kováře, lakonicky by sdělil: „Výborná strategie týmu, týmový duch a hlavně Jarda měl dnes opravdu dobré nohy.“

Kol.J.Ondrejčák