9.ročník střelecké soutěže v Holešově - Dobroticích

9.ročník střelecké soutěže v Holešově - Dobroticích.
Znovu se ozývaly výstřely pod horou Lysina na střelnici v Dobroticích, kde Klub výsadkových veteránů Holešov uspořádal již 9. ročník střelecké soutěže z útočné pušky CZ 805 Bren - 2 a Pi vz. 82. Této zdařilé akce se zúčastnilo 72 střelců z 24 družstev z Čech, Moravy a Slovenska. Celou činnost obohatila ukázka hromadného seskoku příslušníků 102.pzpr z Prostějova a podrobné seznámení se zbraní Bren - 2 z výzbroje této jednotky. Rovněž občerstvení, které připravili kolegové Maňák s manželkou, jen doplnilo spokojenost soutěžících na této akci. Nic nepokazila ani změna počasí a soutěžící vyčkali závěrečného vyhodnocení, které provedl předseda KVV Holešov Dušan Hric.
V jednotlivých disciplínách bylo našimi reprezentanty dosaženo těchto výsledků:
Družstva 1. KVV Topolčany
2. KVV Banská Bystrica
3. KVV Praha
- další nebyla hodnocena
Ženy: 6.místo Řehořová Marie
Jednotlivci celkově: 9. místo Milan Vašek, 16. místo Dušan Štěpán, 26. místo František Chudý
Pi vz. 82: 9. místo Milan Vašek, 18. místo Ivo Lorenc, 24. místo Řehořová Marie, 29. místo Michal Mucha a 39. místo František Chudý.
Sa - Bren-2: 9. místo Dušan Štěpán, 18. místo Ivo Lorenc, 24. místo Marie Řehořová, 29. místo Michal Mucha a 39. místo František Chudý.
Z pohledu výsledků nás vůbec netěší, že v této soutěži převážnou část předních umístění získali kolegové a kolegyně ze slovenských klubů. ,,Prostě kdo je lepší, vyhrává."
Poděkování patří velení Policejní školy, magistrátu města Holešov a příslušníkům 102.pzpr za pomoc při organizaci a profesionálním a bezpečném průběhu soutěže.
F.Lejsek