Hrdinové nesmí být zapomenuti (25.6.2014)

Letos jako každý rok náš klub připravil účast na pietním aktu v Resslově ulici v Praze při příležitosti výročí hrdinské smrti výsadkářů , účastníků provedení atentátu na Heydricha. Péči velitele 601.skss byl zajištěn autobus a tak se této akce mohli zúčastnit nejen příslušníci útvaru ,ale i členové klubu a i kolegové z KVV Holešov.
Důstojný průběh akce podtrhla účast prezidenta republiky a ministra obrany. Potěšujícím byl velký zájem široké veřejnosti a zástupců KVV z České a Slovenské republiky. Z našeho klubu se zúčastnilo celkem 34 členů. Díky kolegům z KVV Praha byla zajištěna kytice květů , kterou k památníku položili kol. Čtverák a Chudý. Po ukončení této části pietního aktu jsme se přesunuli k památníku parašutistů a odboje do Dejvic k vzdání pocty všem účastníkům odboje.
Ve vystoupení starostky městské části Prahy, byli všichni přítomní seznámeni s významem této akce. Po tomto slavnostním ukončení jsme pokračovali v další části našeho připraveného cíle programu. Vzhledem k některým navigačním problémům s GPS jsme se nechtěně seznámili s krásnou přírodou u řeky Sázavy. Posléze jsme však dosáhli očekávaného cíle Vojenského muzea techniky v obci Lešany. Očekávání předčilo naše představy a připravené expozice plně uspokojili i ty nejnáročnější účastníky.
Tak se naplnila obsahová stránka akce, projevením úcty účastníkům odboje a její historicko -technická náplň.
Za hladký průběh a příjemnou cestu lze poděkovat především veliteli 601.skss , kol. Čtverákovi a Chudému a podpoře orgánů statutárního města Prostějov.
kol. Lejsek