II. ročník Memoriálu VHK dne 7.5.2019 a ustanovení nového velitele 601 skss dne 9.5.2019

II. ročník Memoriálu VHK
Dne 7. 5. 2019 se naše družstvo zúčastnilo střelecké soutěže II.ročníku Memoriálu VHK na počest vojáků, kteří zahynuli při plnění úkolů. Střeleckou soutěž organizoval 102. pzpr ve střelbě z pistole CZ 75 PHANTOM, 3+10 na 25 m a útočné pušky BREN 2, 3+10 na 100 m.
Soutěž byla organizována ve 2 kategoriích a to 3 členná družstva profesionálních vojáků od útvarů AČR v počtu 14 družstev a 10 družstev z pozvaných hostů.
V celkovém hodnocení v naší kategorii jsme získali 2. místo v sestavě František Chudý, Jaroslav Kovář a František Melichárek za družstvem Městské policie Prostějov. Na 3.místě se umístilo družstvo KVV Holešov v sestavě JUDr. Jozef Tóth, JUDr. Miroslav Hanáček a Jiří Jurda.
Organizace a atmosféra soutěže byla skvělá, občerstvení a vojenský guláš výborný. Naše poděkování patří všem organizátorům a zejména pplk. Ing. Pavlu Hriníkovi.
Kolega František Chudý

Dne 9.5.2019, u příležitosti Dne vítězství, Dne útvaru, za účasti zástupce NGŠ AČR genmjr. Ing. Milana Schulce, MSc., senátorky Jitky Chalánkové, primátora Statut. města Prostějov, Mgr. Františka Jury, bývalých velitelů VÚ 8280, slovenských, polských i amerických kolegů a dalších pozvaných hostů se v Leteckých kasárnách uskutečnil slavnostní nástup příslušníků speciálních sil.
Po přečtení Rozkazu MO ČR ke Dni vítězství, na základě personálních rozkazů, ukončil svou misi velitele 601. skss plk. gšt. Ing. David Franta, M.S. a plk. gšt. Ing. Tomáš Skácel byl ustanoven jejím novým velitelem. Gen. Schulc ve svém proslovu ocenil působení plk. gšt.Ing. Davida Franty na postu velitele a představil plk. gšt. Ing. Tomáše Skácela. Gen.Schulc poté převzal prapor 601.skss od starého velitele a slavnostně ho předal do rukou novému veliteli.
Na slavnostním rautu, plk. gšt. Ing. Davidu Frantovi poděkovali za jeho činnost u útvaru jeho bývalí příslušníci a předali mu upomínkové dary. Za náš klub plk. Frantovi poděkoval předseda kol. Stavný, který ocenil jeho empatii, ochotu, vysokou osobní angažovanost a pomoc výsadkovým veteránům ČR i SR, popřál mu hodně zdaru v nové funkci a předal mu náš dárek. Zároveň popřál novému veliteli dobré zdraví a hodně štěstí při plnění úkolů v této náročné funkci.
Kol. Stavný