Informace ze dne 11.12.2019

Výroční schůze KVV Jindřichův Hradec

Na pozvání výboru KVV J. Hradec se Výroční členské schůze dne 4. 12. 2019 zúčastnili kol. Chudý František a Kovář Jaroslav. VČS se konala v prostorách 44. lmopr, kde naši delegaci přivítal předseda KVV gen. R. S. Krzáka kol. Petr Čejka.
Program VČS je možno hodnotit kladně, kladně hodnotíme i vysokou účast, ze 104 evidovaných bylo přítomno 64 členů. V diskuzi za náš klub vystoupil kol. Chudý. Ve svém příspěvku poděkoval za pozvání, pozdravil jednání jménem předsedy a členů výboru KVV, pozval jindřichohradecké členy na naše akce konané v r. 2020, především na „SETKÁNÍ“ členů klubů výsadkových veteránů z ČR a SR, které se uskuteční 2. - 4. 9. 2020 u nás v Prostějově a na UVZ Hamry.
Mimo jiné také seznámil jindřichohradecké se závěry jednání našeho výboru k výzvě KVV J. Hradec k neodstranění pomníku maršála Koněva. O jeho odstranění rozhodli radní Prahy 6. Vzhledem k tomu, že náš spolek je apolitický, což je zakotveno i v našich Stanovách, nebude se náš klub jako registrovaný spolek u Krajského soudu k výzvě připojovat. Tato záležitost je na každém členovi klubu, aby se k situaci samostatně vyjádřil.
Za aktivní spolupráci s jindřichohradeckým klubem byl předsedou kol. Petrem Čejkou odměněn Pamětní medailí kol. Jaroslav Kovář. V závěru kol. Chudý popřál k nadcházejícím vánočním svátkům a do roku 2020 „Pevného výsadkového zdraví".
Pozitivně hodnotíme občerstvení, které je pro jindřichohradecký klub již několik let samozřejmostí. Tuto součást výročního jednání zabezpečují především ženy – členky klubu. Bez výhrad byla pak zabezpečena večeře v podání kuchařů 44. lmopr .
kol. František Chudý