Informace ze dne 12.5.2020 - KVV Tábor si připomíná 15 let své činnosti

Klub výsadkových veteránů Tábor si připomíná 15 let své činnosti
Klub výsadkových veteránů Tábor vznikl v lednu 2005, kdy se sešli bývalí vojenští výsadkáři i aktivisti inklinující k výsadkové odbornosti, kteří sloužili v Táboře. Domluvili jsme si hlavní zaměření činnosti klubu, systém práce a jeho fungování. Z členů klubu byl v diskuzi zvolen předseda klubu plk. v. v. Ing. Ivo Kvasnička. Klub se řídí Plánem činnosti na daný rok, scházíme se pravidelně každý měsíc, mimo letní měsíce. Udržujeme kontakty například s KVV z Jindřichova Hradce, Písku, Klatov, Plzně, Chrudimi, Prahy a samozřejmě i s veterány z Prostějova. Zúčastňujeme se akcí našeho klubu Tábor i celostátních akcí se zaměřením k výsadkové problematice, kde reprezentujeme táborské veterány. Jako pietních akcí Anthropoid v Praze, zakladatelů výsadkového vojska gen. Palečka v Plzni a gen. Krzáka v Bernarticích, partyzánské skupiny Jana Koziny v Lounech, různých setkání v Prostějově a dalších.

Při založení klubu 8 později 10 členů, nyní náš klub má 6 členů 2 zájemce. Ze zdravotních důvodů byl nucen odstoupit z funkce předsedy KVV plk. Ing. Ivo Kvasnička a na členské schůzi dne 1. 10. 2017 byl zvolen novým předsedou KVV Tábor pplk. v. v. Ing. Miloslav Krejča.
V minulém roce 2019 nám odešli do výsadkového nebe 3 naši kolegové. Jako nejstarší pamětník, plk. v. v. Ing. Miloš Opluštil narozen 22. 4. 1927, jeden ze zakládajících důstojníků prvního útvaru, 71. pěšího praporu Československých parašutistů v Zákupech u České Lípy v září 1947, zemřel 26. 4. 2019 ve věku 92 let. Miloš, taktéž sloužil u 22. vb v Prostějově.

V roce 2020 dne 8. 1. nás také opustil kolega plk. v. v. Ing. Vendelín Trepáč ve věku 81 let, i on sloužil u 22. vb v Prostějově v letech 1960-1967 u spojovacích jednotek.
Co se týká naší členské základny, navázali jsme dobrou spolupráci se 42. mpr. v Táboře, abychom rozšířili naše řady klubu a zachovali tradice KVV v Táboře.
Předseda KVV Tábor
pplk. v. v. Ing. Miloslav Krejča