Informace ze dne 13.11.2019

Pietní vzpomínka a slavnostní nástup při příležitosti „Dne veteránů“
Dne 11. 11. 2019 se uskutečnila pietní vzpomínka při příležitosti „Dne veteránů“ na městském hřbitově v Prostějově za účasti čelných představitelů statutárního města Prostějov, senátorky MUDr. Jitky Chalánkové, primátora statutárního města Prostějov Mgr. Františka Jury a dalších zástupců organizací i vojenských útvarů. Za Obec legionářskou se zúčastnil pan Miroslav Pišťák, za KVV Prostějov, z.s., kol. Luděk Skácel s manželkou, kol. Jindřich Starý s manželkou, kol. Jiří Hudský, Otakar Hájek a František Chudý.
V úvodu byly u pietního místa položeny věnce a kytice, následně promluvil primátor statutárního města Mgr. František Jura, který vyzvedl důležitost vzpomínky a uctění památky těch, kteří padli v 1. a 2. světové válce, ale i těch vojáků, kteří v současném poválečném období přišli o život při plnění úkolů v zahraničních misích.
U příležitosti „Dne veteránů“ byl v objektu kasáren organizován slavnostní nástup 601. skss, kterého se taktéž zúčastnili představitelé statutárního města Prostějov, velitelé prostějovských vojenských útvarů i zástupci KVV Prostějov.
Po proslovech senátorky MUDr. Jitky Chalánkové, primátora statutárního města Prostějova Mgr. Františka Jury, zástupce Ředitele řízení spec. sil AČR plk. Ing. Ladislava Rebilase a velitele 601. skss plk. gšt. Ing. Tomáše Skácela, byly řadě vojáků 601. skss předána vyznamenání, medaile a další ocenění.
Závěrem slavnostního nástupu byly k pietnímu místu 601. skss, položeny věnce a kytice.
Kolega Chudý