Informace ze dne 14.10.2020 - Naši střelci opět na stupni vítězů

V sobotu 10. října vyjely dva střelecké týmy vstříc další výzvě – XII. Memoriálu Marie Ljalkové.
Toto další kolo Mezinárodní střelecké ligy se za přísných protivirových opatření konalo na střelnici Don Shot v Brně.
Výbor klubu finančně podpořil účast našich závodníků schválením úhrady startovného a jízdného dvěma vozidly. Poté, co den před odjezdem nečekaně odstoupila naše nejzkušenější střelkyně, rozhodli se závodníci ušetřit náklady klubu a cestu vykonali jediným osobním autem.
Soutěž byla náročná již samotným počtem disciplín; střílelo se postupně ze 7 různých zbraní rozličných ráží, na různé terče a vzdálenosti. Nutno také podotknout, že naše závodnice Miluše Rejkubová po celou dobu soutěže ještě pomáhala komisi rozhodčích zpracovávat průběžné výsledky a z této dobrovolné výpomoci odbíhala střílet. Takto náročný průběh závodu neměla žádná její soupeřka. Specifikem této soutěže bylo, že všichni závodníci stříleli ze stejných zbraní zabezpečených organizátorem. Nikdo tedy nebyl zvýhodněn tím, že si vylosoval dobře nastřelenou zbraň a současně nikdo nebyl znevýhodněn střelbou ze zbraně horší. Tím, že všichni stříleli ze všech zbraní, byla zajištěna maximální férovost a tak mohli nejvíce vyniknout všestranní soutěžící. A právě tuto schopnost zástupci KVV Prostějov předvedli.
Nejvyšší počet získaných bodů zajistil prvenství v hodnocení jednotlivců našemu nejlepšímu klubovému střelci Milanu Vaškovi. Tímto skvělým výsledkem nejvíce přispěl k tomu, že se mužský tým ve složení Milan Vašek, Jaroslav Kovář a Stanislav Lánský vyšvihl na celkově druhé místo.
Ani v této náročné soutěži nezůstaly naše ženy ve stínu zkušených závodníků. Ve střelbě z laserových zbraní (bez rozdílu pohlaví) vystřílela celkové třetí místo Eva Lánská, čímž posunula svůj tým na stříbrnou pozici v tomto klání. V kategorii žen se naše závodnice svým výborným výkonem nakonec postavily po obou stranách své zkušené soupeřky na stupni vítězů - Miluše Rejkubová jako stříbrná a Eva Lánská jako bronzová.
Tyto výsledky nenechávají nikoho na pochybách, proč je KVV Prostějov na střeleckých závodech skloňován ve všech pádech s patřičnou úctou. Respekt si vybudoval mimo jiné i tím, že zkušené střelecké instruktory tradičně poráží náš nejstarší závodník a naše nové členky, které se střelbou začaly až letos. Za skvělými výkony klubových střelců stojí zodpovědná příprava obou týmů, nemalé vynaložené finanční náklady na střelecké vybavení a trénink a stabilní podpora činnosti ze strany výboru klubu.
Kolega Stanislav Lánský