Informace ze dne 14.2.2019

Výroční zasedání
Jako každý rok i letos proběhlo dne 9.2. výroční zasedání Klubu výsadkových veteránů v sálech Národního domu v Prostějově. Postupně do těchto prostor přicházeli kamarádi a hosté z celé České i Slovenské republiky, jejichž společným znakem byla převážně jednotná ústroj, včetně červených baretů. Celkem se zde sešlo 123 veteránů a 46 hostů.
Celý úvod tohoto zasedání se nesl v duchu výsadkového přátelství a kamarádských setkání.
Hlavnímu jednání předcházela porada předsedů klubů, na které byl hlavní náplní organizační postup při zajišťování a organizování společenských, kulturních a sportovních akcí v průběhu roku a místo našich klubů v rámci U.E.P. Všichni přítomní se shodli na tom, že řízením dalších jednání s U.E.P. bude pověřen KVV Prostějov. Zůstáváme však pouze jako pozorovatelé v této organizaci. Při této příležitosti byl vznesen návrh na zhotovení společné zástavy výsadkových veteránů celé České republiky.
Hlavního jednání se zúčastnila i řada významných hostů, ze kterých je třeba jmenovat náměstka primátora Ing. Rozehnala, brig. gen. Ing. Koláře, kol. Pišťáka, pplk. Ing. Skácela, předsedu a prezidenta KVV Slovenské republiky Puchoně, pplk. Ing. Hriníka, št.prap. Sekaninu, nprap. Ouřeckého a další hosty.
Předseda klubu kol. Stavný přednesl zprávu o činnosti, ve které pozitivně zhodnotil uplynulé období. Celá zpráva je součástí Zpravodaje.
V následné diskuzi diskutující vyzvedli podíl práce klubu jak v kulturní, sportovní a společenské činnosti, tak i při upevňování a zachování tradic výsadkového vojska. Pro další období nabídli jak zástupci města, tak i vojenských útvarů a organizací další pomoc a spolupráci. V průběhu jednání byli také oceněni aktivní členové klubů a organizací, kteří se podíleli na splnění úkolů v uplynulém období.
Po oficiálním jednání proběhla volná zábava s bohatou tombolou a při hudební produkci končila výroční schůze s dobrou a veselou náladou v pozdních večerních hodinách.
Kolega František Lejsek

Na níže uvedeném odkazu můžete zhlédnout fotografie z výročního jednání KVV Prostějov od našeho kolegy Jaroslava Kováře.

https://www.zonerama.com/jardakov/Album/5094835