Informace ze dne 14.3.2018

Pietní akt u hrobu zakladatele výsadkových vojsk a prvního výsadkového generála Karla Palečka v Plzni
Vážené kolegyně, kolegové,
dne 12. 3. 2018 se náš KVV spolu s ostatními kluby, zúčastnily pietního aktu u hrobu zakladatele výsadkového vojska v ČSR a také prvního výsadkového generála Karla Palečka v Plzni. Pietní akt organizoval KVV Plzeň v čele s jeho předsedou kol. Ladislavem Slivou a 102.pzpr z Prostějova. KVV Plzeň i 102.pzpr ve svém názvu nesou jméno gen. Karla Palečka.
Pietního aktu se mimo plzeňského, zúčastnily KVV z Holešova, Olomouce, Chrudimi, H. Králové, Prahy, Liberce, Písku, Tábora, Jindřichova Hradce, Klatov; za náš klub se zúčastnil kol. František Chudý, Jaroslav Kovář, František Kroul a Miroslav Řepka. U hrobu gen. Palečka se shromáždili kolegové KVV a vojáci 102.pzpr, kde položili kytice. Na tomto místě promluvil a vyzvedl zásluhy osobnosti gen. Palečka předseda KVV Plzeň, kol. Ladislav Sliva.
V další části akce zorganizoval hostitelský klub Plzeň prohlídku rokycanského Muzea vojenské techniky. Zajímavým výkladem nám přiblížil ukončení II. světové války na demarkační čáře v Rokycanech, ředitel Muzea pan Koch. Příjemně nás také překvapil plzeňský klub pohoštěním v prostorách zařízení Muzea. Děkujeme.
kol. František Chudý

P.S. Na níže uvedeném odkazu můžete zhlédnout fotografie Jaroslava Kováře z této významné akce.

https://www.zonerama.com/jardakov/91025