Informace ze dne 14.3.2019

Pietní akt u hrobu zakladatele výsadkových vojsk a prvního výs.generála Karla Palečka v Plzni
Dne 12. 3. 2019 se náš KVV zúčastnil pietního aktu u hrobu zakladatele výsadkových vojsk a také prvního výs. generála Karla Palečka v Plzni. Pietní akt organizoval KVV Plzeň v čele s jeho předsedou kol. Ladislavem Slivou a 102. pzpr z Prostějova, který ve svém názvu nese jméno gen. Palečka.
Pietního aktu se zúčastnily KVV z Liberce, Holešova, Hradce Králové, Chrudimi, Jindřichova Hradce, Olomouce, Prahy a Tábora. Za náš klub se zúčastnil kol. Bartko, Chudý, Klouda, Kovář, Kroul, Křivánek a Řepka. U hrobu gen. Palečka se shromáždili kol. KVV a vojáci 102. pzpr. Na tomto místě jednotlivé delegace položily kytice, promluvil a vyzvedl zásluhy i osobnost gen. Palečka předseda KVV Plzeň kol. Sliva. Ve svém projevu také neopomněl připomenout důležitou úlohu expředsedy KVV Plzeň kol. Jeřábka a člena výboru kol. Fencla při vytvoření a údržbě pietního místa od r. 2003, průběžně až do současnosti.
Pro letošní rok nebyly organizovány žádné další doprovodné akce spojené s účastí na pietním aktu tak, jak jsme byli zvyklí z let minulých. Podle vyjádření předsedy kol. Slivy pro příští rok určitě nějakou akci pro zpestření a zpříjemnění „výletu“ plzeňský klub připraví.
kol. František Chudý

Níže můžete zhlédnout fotografie Jaroslava Kováře z uvedeného pietního aktu.

https://www.zonerama.com/jardakov/Album/5158220