Informace ze dne 15.11.2021

Den válečných veteránů si členové našeho KVV uctili svojí účastí na několika akcích. Dne 11.11.2021 se delegace KVV Prostějov ve složení genpor. Ing. Ondrej Páleník, plk.Ing.v.v.František Stavný a nprap..v.v. Otakar Hájek zúčastnila spolu s představiteli statutárního města Prostějova pietních aktů na Městském hřbitově v Prostějově a u památníčku vojáků 601.skss, kteří tragicky zahynuli na železniční trati ve Vrahovicích.
Dne 13.11.2021 jsme se společně s našimi dětmi a vnoučaty zúčastnili netradiční oslavy Dne válečných veteránů ve středisku dětských her, laser arény zvaném Šmoulíkov. Hravé dopoledne se skutečně vydařilo. Děti si pochvalovali dětské atrakce, laser arénu i vystoupení klauna, který je svým programem zcela pohltil. Pro nás dospělé to bylo místo, kde jsme si mohli zavzpomínat.
Je velkou škodou, že se kvůli vážné epidemiologické situaci s Covid 19 v Prostějově nemohlo zúčastnit tohoto krásného dopoledne více dospělých i dětí.
Odpoledne se řada z nás zúčastnila Dne veteránů na střelnici v Prostějově na Průmyslové ulici, kde Střelnice Prostějov spolu s Klubem vojenské historie – Dukla, z.s. připravila program s možností si zastřílet z krátkých i dlouhých zbraní.
Kolega J.Ondrejčák
Na níže uvedeném odkazu můžete zhlédnout ostatní fotografie J.Kováře ze dne 13.11.2021. https://www.zonerama.com/jardakov/Album/7865052