Informace ze dne 16.4.2017

V rubrice "Spolupráce s ostatními KVV v ČR a SR" je editován proslov prezidenta KVV v ČR a předsedy KVV Prostějov plk.v.v., ing. Františka Stavného na slavnostním shromáždění členů KVV v ČR a SR, příslušníků 601.skss, 102.pzpr a 43.vpr k 70. výročí založení výsadkových jednotek, které se konalo v Prostějově dne 15.4.2017 za organizace výboru KVV Prostějov. Současně v této rubrice prezentujeme fotogalerii autora Jaroslava Kováře.
Slavnostního shromáždění k 70. výročí vzniku výsadkových jednotek se zúčastnili pozvaní členové KVV Brno, KVV Holešov, KVV Hradec Králové, KVV Chrudim, KVV Jindřichův Hradec, KVV Liberec, KVV Klatovy, KVV Olomouc, KVV Písek, KVV Plzeň, KVVV Prah, KVV Praha - západ, KVV Prostějov, KVV Tábor, KVV Zlín. Ze Slovenské republiky prezident KVV SR plk. v.v. ing. Jozef Tuček, CSc., KVV Banská Bystrica, KVV Bratislava, KVV Martin - Vrútky, KVV Prešov, KVV Šumiac, KVV Trnava, KVV Trenčín, KVV Žilina, příslušníci 5.pŠU ze Žiliny a Slovenský klub 1. prieskumného práporu Bratislava.
Byli jsme potěšeni, že naše pozvání přijali bývalí i stávající výsadkáři, genpor. ing. Miroslav Žižka, genmjr. ing. Aleš Opata, genpor. v zál. ing. Ondrej Páleník, genmjr. ing. Milan Kovanda, genmjr. v.v. ing. Doc. Pavel Gavlas, genmjr. v zál. ing. Josef Prokš, genmjr.v.v. ing. František Štěpánek, brig.gen. ing. Karel Řehka i stávající velitelé: 601. skss plk.gšt.ing. David Franta, M.S., 102. pzpr. pplk. ing. Pavel Hriník a 43. vpr. pplk. ing.Jiří Adamec i bývalý velitel 5.pŠU plk. gšt. ing. Lubomír Šebo.
Akce byla realizována za finanční spoluúčasti statutárního města Prostějova.