Informace ze dne 19.10.2021

Milé kolegyně, vážení kolegové,

dne 11. listopadu si všichni společně připomínáme celosvětový Den válečných veteránů. Je to den, který je určen všem vojákům – zemřelým, padlým i živým. Den, který je svátkem sloužících vojáků, ale i nás veteránů. Je to den, kdy je potřeba se alespoň na chviličku zastavit a věnovat tichou vzpomínku ne jenom všem hrdinům světových válek a následných konfliktů poválečných, ale i všem našim bývalým kolegům, kteří již nejsou mezi námi. Jako symbol naší neskonalé úcty si každoročně připínáme na oděv vlčí mák, který jako první vykvetl na bojem rozryté půdě. Tato tradice vznikla již krátce po ukončení I. Světové války a je rozvíjena do dnes. Je naší ctí a taky povinností udělat všechno proto, aby tato tradice vydržela i mezi generací našich dětí a vnoučat.

Výbor Klubu výsadkových veteránů Prostějov se proto rozhodl udělat oslavu Dne válečných veteránů poněkud netradičně a to společným setkáním s našimi dětmi a vnoučaty. Na tuto oslavu Vás všechny srdečně zveme! Děti si pohrají a užijí dětských atrakcí a laser arény. Zároveň pro ně bude připraven také malý zábavný program. No a my veteráni moudře pohovoříme a budeme spokojeně vzpomínat…

Akce proběhne v sobotu dne 13.11.2021 od 09.00 do 13.00 hodin v dětském zábavním centru Šmoulíkov. Dětské centrum bude po tuto dobu otevřeno jenom pro nás. Vstup pro členy KVV Prostějov a vojáky v činné službě včetně jejich doprovodu je samozřejmě zdarma. Občerstvení si pak každý hradí sám.

Těšíme se na Vás a Vaše ratolesti.

Za Výbor KVV kol.Páleník