Informace ze dne 19.3.2021

Gen. Karel Paleček – pietní akt v komorním provedení.
Mimořádná situace vyžaduje mimořádné přístupy. Každoroční akce výsadkových veteránů 12.března u hrobu gen. Karla Palečka v Plzni musela být zrušena! Nám však bylo jasné, že si musíme se situací poradit.
Kamarádi ze 102.pzpr to vyřešili tak, že přijeli dříve, na výročí narození gen. Palečka a položili věnec a přinesli dvě pěkné svíce se znakem 102.pzpr.
Aby se dodrželo nařízení vlády, tak 12.března jsem za náš klub položil kytku jen s Jindrou Fenclem. Dostavil se i zástupce Krajského vojenského velitelství Plzeň a den předem se na čestném hrobě objevil i věnec od Magistrátu města Plzně.
Se situací si poradilo i velení 43.výsadkového pluku z Chrudimi. Pověřilo svého příslušníka, který bydlí v Plzni a ten přinesl věnec se stuhou a znakem pluku. Všem výše jmenovaným děkujeme.
Máme velmi dobrý pocit z toho, že velení 102.průzkumného praporu a 43.výsadkového pluku nezapomíná na zakladatele výsadkového vojska a „táta Palec“ je pořád pojmem, který znají i mladší kolegové – výsadkáři.
Příští rok to bude 60 let, co pan generál odešel do výsadkového nebe. Byl bych rád, kdyby se příští rok oslava uskutečnila v slavnostním duchu. Povedlo se obnovit písmo na hrobě a vyrobila se nová informační tabule. Jsou připraveny peníze na nový, bronzový reliéf… tak budeme doufat.

Za KVVV gen. Karla Palečka - Plzeň, kol. Ladislav Sliva

P.S. Vše proběhlo za dodržení všech bezpečnostních opatření a vzdáleností. Společné foto bylo jen rychlé provedení na pár vteřin :-)