Informace ze dne 21.11.2018

Dne 15.11.2018 po třech letech zavítali do Prostějova opět Kollárovci, jejichž vystoupení také zhlédlo 30 členů našeho KVV Prostějov. Velmi pěkné vystoupení, doplněné vtipným slovem, úžasná nálada v zaplněném hledišti, společný zpěv účinkujících i diváků, to charakterizovalo tento večer. Opravdu spokojenost na obou stranách.
O jejich oblíbenosti svědčí i návštěvnost na Youtube, kde několik jejich písní má samostatně kolem 5 milionů zhlédnutí. A pro ty, kteří tuto skupinu neznají, pár informací.
Kollárovci od ledna do března 2019 plánují turné po Čechách i Moravě.

Kapela Kollárovci je originálním seskupením mladých, talentovaných hudebníků.

Kollárovci hrají lidové písně jakož i autorské písně inspirované slovenským folklórem s prvky folku, popu, rocku a vlivů world music.

Na trhu úspěšně působí již od roku 1997 a svým goralským temperamentem si získávají přízeň u mnohých fanoušků. Nosným pilířem jejich repertoáru je slovenská lidová píseň, která díky Kollárovcům dostává nový šat příjemný i pro ty, kteří tento žánr nikdy nevyhledávali. V jejich podání jste si mohli také vyslechnout vlastní skladby z jejich autorské dílny.

Kollárovci mají vydaných 9 hudebních CD a 4 DVD. Ročně absolvují množství koncertů a vystoupení. Seskupení kapely tvoří pět členů, z toho tři jsou bratři Kollárovci.
Kol.J.Ondrejčák