Informace ze dne 2.11.2018

V rubrice "Prapor, medaile a odznaky" jsou doplněny - udělená "Pamětní bronzová medaile KVVV Praha" za přínos KVV Prostějov v rozvoji hnutí výsadkových veteránů ČR, pamětní plaketa a znak U.E.P., dary maďarských a polských kolegů.

Vinobraní.
Dne 26.10. proběhla v Dětkovicích předposlední akce našeho klubu a tím bylo tradiční Vinobraní. Dobře zorganizovaná akce, na které mají podíl kol. Lejsek a Hájek potěšila a zpříjemnila večer 65 členům a členkám našeho klubu. Úvodem předseda klubu seznámil přítomné s průběhem XXVIII. Kongresu Unie evropských výsadkových veteránů. v Budapešti, kde náš KVV byl přijat do této organizace, jako pozorovatel. Dále pokračoval kol. Lejsek, který z rozhodnutí výboru popřál naší kol. Vlastě Stavné vše nejlepší k životnímu jubileu a předal jí drobné dárky klubu. Na našem vinobraní byl přítomen i vrchní praporčík 601. skss s manželkou .
Při hodnocení společenského večera nelze opomenout kolegyně a kolegy z tzv. Dětkovické ,, buňky " vedené kol. Jindrou Starým společně s manželkou Maruškou a za aktivní účasti Věry a Jirky Hudských, Zdeňky a Josefa Hýblových, Milana Chovance a kol. Fryšákové, kteří se postarali o pohodlí a chuťové buňky všech zúčastněných. Spokojenost všech byla jak s guláškem připraveným kol. Hýblem, tak i s občerstvením, vínem a hudební produkcí.
Poděkování patří našim patronům z 601. skss za poskytnutí přepravy a všem, kteří se postarali o hladký průběh večera.
Kol. F. Lejsek