Informace ze dne 27.11.2019

Střelecký podzim patřil našim veteránům
Od letošního září se veteránům dařilo na všech střeleckých soutěžích, kterých se zúčastnili.Většinou je jejich umístění spíše zlobilo, neboť byli vždy doslova krůček od umístění lepšího:
- v září ve slovenském Beckově získal Stanislav Lánský 2. místo na Memoriálu plk. Bumbála a jen o 2 body přišel o prvenství. Marii Řehořové utekl bronz rovněž jen o několik málo bodů,
- v říjnu v Brně na Memoriálu Ljalkové Milanu Vaškovi opět rozdílem dvou bodů uteklo stříbro a skončil tak na 3. místě,
- v listopadu v Lukové Milan Vašek přišel o 2. místo dokonce díky jedné desetině bodu.

Díky těmto těsným umístěním se střelci rozhodli nadále již neponechat nic náhodě a učinit kroky k systematickému zlepšování výkonu. Z vlastních zdrojů zakoupili pistoli a samonabíjecí pušku a zavedli pravidelné tréninky před každou soutěží. Tato stotisícová investice brzy přinesla ovoce. Na  poslední soutěži v Lukové u Lanškrouna dali naši střelci všem jasně najevo, že je třeba s nimi v budoucnu počítat i na těch nejvyšších příčkách. Nejenže obsadili dvě ze tří míst na stupních vítězů v jednotlivcích a to 1. Milan Plachký a 3.Milan Vašek (družstvo doplnil Standa Lánský) , ale stali se také celkově nejúspěšnějším týmem soutěže. Trojice, které je v součtu 170 let přestřílela i takového tradičního vítěze, jakým jsou mladí studenti Univerzity obrany. Těmito výsledky střelci nejlépe poděkovali výboru KVV za podporu v této činnosti. V prosinci čeká střelce ještě dokončení Mezinárodní střelecké ligy v Lednici a poté se začnou chystat na její další ročník.