Informace ze dne 27.6.2022

V rubrice "memoriál ppor. Pavla Maurera" jsou nově uveřejněny propozice 2.kola Memoriálu ppor. Pavla Mauera a výsledky 1.kola Memoriálu... včetně postupujících družstev do 2.kola".

V rubrice "Branné hry a soutěže" je uveřejněna Zpráva o  o činnosti střelecké skupiny při KVV Prostějov od Miluše Rejkubové.

Zpráva o činnosti střelecké skupiny při KVV Prostějov

Po květnové střelecké soutěži Memoriál plk. Františka Mansfelda, kde se v soutěži družstvem naše družstvo KVV Prostějov celkově umístilo na 2. místě v kategorii družstev Muži 1 s celkovým počtem bodů 261 a v soutěži jednotlivců se na pěkném třetím místě umístila kolegyně Rejkubová Miluše

Tento memoriál byl posledním střeleckým závodem kolegy Stanislava Lánského, který ještě téhož dne tragicky zahynul.

Naši střelci se 18. června 2022 zúčastnili dalšího kola Mezinárodní střelecké ligy v Lukové pod názvem O medaili 201. Pardubice a to : KVV Prostějov 1 – Vašek Milan, Vašek Pavel, Ivo Lorenc,

KVV Prostějov 2: Marčík Petr, Sedláček Petr a hostující Tichý Radek

KVV Prostějov 3: Rejkubová Miluše, Lánská Eva a hostující Tichá Sunshine.

V soutěži družstev se družstvo KVV Prostějov 1 umístilo na pěkném 5. místě s 661,7 body,, KVV Prostějov 2 skončilo na místě 8 a naše poslední družstvo bylo na místě 9.

Ovšem naše barvy velmi dobře reprezentovala hostující Sunshine Tichá, která obsadila zasloženě 1.místo a Lánská Eva se umístila na 2.místě,Rejkubová Miluše obsadila místo 4.

V Brně na střelnici DON SHOT se konalo další kolo Mezinárodní střelecké ligy pod názvem „HOLD VETERÁNŮMŮ“

Zde jsme nominovali tato družstva: Družstvo KVV 1 Prostějov: Vašek Milan, Vašek Pavel, Ivo Lorenc,

Družstvo KVV 2 Prostějov: Lánská Eva, Sedláčková Kateřina, hostující Fadgyasová Jana,

Družstvo KVV 3 Prostějov: Marčík Petr, Sedláček Petr, Rejkubová Miluše.

Kde naše družstvo číslo jedna ve složení Vašek Milan, Vašek Pavel, Lorenc Ivo obsadilo 3. místo a družstvo KVV 3 Prostějov obsadilo pěkné 5. místo. V jednotlivcích se Lánská Eva umístila na pěkné druhém místě.

A pro nás velmi důležitý střelecký závod se konal 16.7.2022 v Holešově pod názvem

„STŘELECKÝ DVOJBOJ“

Na tento závod byla nominována dvě střelecká družstva a jeden náhradník. První družstvo bylo ve složení: Vašek Milan, Vašek Pavel a Ivo Lorenc. Družstvo 2, bylo ve složení Rejkubová Miluše, Melichárek František a Vladimír Dvořák. Náhradnice kolegyně Lánská Eva byla postavena do družstva náhradníků.

Je neuvěřitelné v jak vynikající kondici jsou naši střelci, hlavně družstvo KVV 1 Prostějov, které ve velmi silné konkurenci Slovenských kolegů zvítězili celkově ve „STŘELECKÉM DVOJBOJI“, s nástřelem 549 bodů.

V celkovém pořadí dvojboje jednotlivců se kolega Milan Vašek s nástřelem 188 bodů umístil na druhém místě a kolega Ivo Lorenc se umístil na místě čtvrtém.

I v jednotlivých soutěžních skupinách si naši střelci vedli velmi úspěšně. Ve střelbě z pistole se vítězem stal Vašek Milan s nástřelem 98 bodů, který je ve svých 70-ti letech neustále tvrdým soupeřem pro ostatní střelce.

Ve velmi silné konkurenci si vybojovala kolegyně Rejkubová Miluše v hodnocení střelby z pistole pěkné čtvrté místo, kdy první tři místa obsadily velmi silné závodnice ze Slovenska.

Jediná vec, která nás mrzí, jsou nenastřelené zbraně, kdy takto jedna nenastřelená zbraň (bren)poškodila našeho kolegu Dvořáka Vladimíra. Je velmi těžké střílet ze zbraní, které vůbec neznáme a ještě těžší, či spíše nemožné, je střílet ze zbraně, která není vůbec nastřelená. Tohoto je nám velmi líto, protože kolega Dvořák se určitě mohl umístit na nějakém předním místě.