Informace ze dne 28.9.2020 - Střelci v Napajedlích

Střelci v Napajedlích
V sobotu 26. září využili střelci KVV Prostějov pozvání Klubu vojáků v záloze Napajedla a zúčastnili se 4. ročníku branného trojboje „O partyzánský samopal“.
Na soutěž vyjely tradičně oba týmy ve složení Jaroslav Kovář, Milan Vašek, Miluše Rejkubová, Eva a Stanislav Lánští.
Soutěžními disciplínami byly střelba z velkorážní pistole, střelba z malorážní pušky a hod granátem na cíl. Z důvodu rizika šíření koronaviru bylo povoleno použití vlastních zbraní, čehož však naše výprava mohla využít jen částečně (zbrojní průkaz má zatím jediný člen KVV PV a malorážku zatím nevlastníme).
V kategorii mužů opanovali stupně vítězů střelci z domácího klubu. Ihned za nimi se s těsnou ztrátou dvou bodů umístil na 4. místě Milan Vašek a tří bodů na 5. místě Stanislav Lánský. V kategorii žen si skvěle vedly naše střelkyně. Miluše Rejkubová získala stříbro a Eva Lánská bronz. Těsným rozdílem dvou bodů je porazila pouze zkušená závodnice ze Vsetína. Celkově byla výprava do Napajedel úspěšná; jedná se o několikátou soutěž v řadě, kdy se závodníkům podařilo zviditelnit KVV Prostějov v jiných regionech. Lze také spekulovat o tom, že kdyby naši střelci měli vlastní zbraně, jak tomu bylo u většiny domácích závodníků, medailové pozice by jistě neminuly také naše muže. Největší radost však máme z našich žen, které od začátku roku, kdy do střeleckých klání nastoupily prakticky s nulovými zkušenostmi, získaly jen za poslední dvě soutěže 3 ocenění.
Kol. Stanislav Lánský