Informace ze dne 30.11.2019

Dne 29.11.2019 výbor KVV Prostějov uspořádal pro své členy v restauraci „U tří bříz“ poslední akci v roce - Mikulášský večírek. V úvodu kol.F.Lejsek omluvil neúčast předsedy KVV kol.F. Stavného, který absolvuje rehabilitační pobyt ve Slatinicích. Dále přivítal všechny účastníky včetně hostů plk. Ing. Tomáše Skácela od 601.skss, prap. Jana Ouřeckého s manželkou Věrou a nrtm. Jiřího Kašpara od 102.pzpr. Následně popřál jubilantům Jiřímu Cetkovskému a Františku Dvořákovi k 70nám hodně zdraví a vše nejlepší do dalších let a předal jim od našeho klubu malé dárky. Po dobré večeři probíhala zábava za hudebního doprovodu P.Weissera.
Překvapením večera byl závěr, kdy pod vedením nového sbormistra Jozefa Tučeka zazpíval náš narychlo sestavený kvintet naostro, bez předchozí zkoušky, krásnou píseň „Na Královej holi“. Nebylo to sice jako od folklorního souboru „Šumiačan“, ale co chcete bez tréninku.
Byl to již v pořadí 6. Mikulášský večírek od vzniku této nové tradice v roce 2013 a jeho 59 účastníků svědčí o tom, že si našel své příznivce.
Na organizaci této akce se podíleli F.Lejsek, J.Ondrejčák, O.Hájek a J.Struhár. Fotografie pořídil J.Kovář a jsou k dispozici na známém odkazu.
Kol.J.Ondrejčák

https://www.zonerama.com/jardakov/Album/5818267