Mikulášský večírek výsadkových veteránů

Přípitek s domácí pálenkou, dobrá večeře, posezení s přáteli a hudba k poslechu i tanci. To všechno si spolu s čertem, andělem a Mikulášem užili návštěvníci předvánočního večírku, který uspořádal výbor našeho Klubu výsadkových veteránů pod vedením předsedy generálporučíka v.v. Ondreje Páleníka v pátek 2. prosince 2022 v restauraci U Tří bříz.

Vyvrcholením večera byl příchod Mikuláše, čerta a anděla. Kdo jim zazpíval písničku, nebo zarecitoval básničku, dostal od nich za odměnu los do tomboly a mohl se s nimi i vyfotit. I když čert varoval, že má v pytli ještě dost místa pro zlobivé, tak nakonec si s sebou do pekla nikoho neodnesl a los obdrželi úplně všichni účastníci večírku. Na závěr večera mohli návštěvníci akce vyhrát v tombole  hodnotné ceny jako kalendář Speciálních sil na rok 2023, exkluzivní dárkový rum 601. skupiny speciálních sil vyrobený v Palírně u Zeleného stromu a další pěkné dárkové předměty.


untitled-3086jpg 1jpg

Po dvouleté době temna spojené s opatřeními v boji proti nemoci COVID 19 se tohoto tradičního večírku zúčastnilo osmdesát výsadkových veteránů, kteří mezi sebou přivítali vzácné hosty - odcházejícího ředitele Ředitelství Speciálních sil brigádního generála Rebilase, a všechny velitele útvarů v posádce v čele s plukovníkem Tomášem Skácelem. Jejich účast demonstruje spojení výsadkových veteránů s dnešní generací vojáků, kteří slouží na letišti v Prostějově, pokračovatelů našich výsadkových tradic.

A nakonec velká pochvala pro kolegu Františka Lejska za bezvadnou organizaci této společenské akce. Všichni se dobře bavili až do konce večírku a již se těší na další akce, které Klub výsadkových veteránů připraví v roce 2023.

Fotky z Mikulášského večírku jsou jako vždy uloženy zde: jardakov.zonerama.com

Kol. Vladimír GANZAR

P.S. V rubrice "Zpravodaj KVV" je editováno 89.číslo Zpravodaje, které vyšlo v těchto dnech.