Naši střelci opět uspěli

Celkem své střelecké dovednosti předvedlo 24 družstev rozdělených do dvou kategorií a 70 jednotlivců. V první kategorii soutěžili tzv. profesionálové v aktivní službě (např. ČP, MP, AČR) a v druhé kategorii tzv. neprofesionálové, senioři, jejichž náplní již není střelecká příprava.

V první kategorii vyhrálo družstvo Městské policie Prostějov s 324 body před družstvem Agentura vojenského zdravotnictví s 290 body a na 3. místě skončilo družstvo Zbraně Prostějov s 232 body.

V kategorii tzv. neprofesionálů se na 1.místě umístilo družstvo Klubu výsadkových veteránů Prostějov s 223 body před družstvem HZS Prostějov s 220 body a na 3.místě skončilo družstvo PČR OO Němčice n/H s 205 body.

K vítězství našeho družstva přispěli F.Chudý 100 body, R.Zapletal 70 body a J.Kovář 53 body. V celkovém hodnocení jednotlivců z obou kategorií se umístil František Chudý na krásném 5. místě se 100 body.

Průběh soutěže ukázal, že ještě k lepším výsledkům našich soutěžících schází možnost vyrovnat se se specifickými podmínkami soutěže. Přesvědčil se o tom J.Kovář, který při střelbě na 2 sklápěcí gongy musel použít místo 2 ran celkem 5 ran. Na našem výborném střelci R.Zapletalovi se ukázala dlouhá přestávka od velice úspěšných soutěží, kdy překročil vymezený čas na střelbu a zůstaly mu 2 náboje, které již nemohl použít pro střelbu na terč.

Našim střelcům děkujeme za úspěšnou reprezentaci našeho Klubu výsadkových veteránů.

Kol. Jaroslav Ondrejčák