Naši střelci v Chrudimi opět uspěli

Letošní II. Ročník Memoriálu gen. Jaroslava Klemeše družstev KVV ve víceboji, který se konal dne 25.8.2023 v rámci 76. výročí vzniku výsadkových jednotek, 36. výročí znovuzaložení 71.prrn a 26. výročí první profesionální jednotky 4 vr. konané ve dnech 24.8. až 26.8.2023 na chrudimském letišti, byl pro naše zástupce dosti psychicky náročný. Podaří se obhájit vítězství z loňského roku nebo se štěstěna usměje na jiné závodní družstvo?

Od samotného rána se zdálo, že štěstí nebude stát u našich zástupců. Již samotná cesta do Chrudimi byla stresující a jen díky zkušenosti řidiče se předešlo těžké dopravní nehodě. I když tento zážitek nepřidal na klidu našim závodníkům, nedali se tito, jak se říká, rozhodit a s klidnou hlavou nastoupili k utkáním.

Víceboje se zúčastnilo celkem 17 tříčlenných družstev KVV z celé České republiky, tedy 51 závodníků. Naše družstva měla čísla 11 a 12, kdy číslo 11 bylo I. družstvo KVV Prostějov v sestavě Milan Vašek, Ivo Lorenc, František Melichárek, a číslo12 bylo družstvo II KVV Prostějov v sestavě Marie Řehořová, Dušan Štěpán, Petr Marčík. 

Po střelbách z pistole nebyli naši zástupci se svými výsledky spokojeni a začínali být skeptičtí, ale před sebou měli ještě dalších 5 disciplín. Jak pomalu postupovali od disciplíny k disciplíně, jejich výkony se zlepšovaly a dokonce překvapovaly i samotné závodníky. Ale při představě, že úplně nejvyšší možný dosažený výsledek jednotlivce představoval v celkovém součtu 370 bodů a družstvo mohlo maximálně získat 1110 bodů se zdálo, že toho nejsou schopni dosáhnout, ba ani se přiblížit.

Naši zástupci bojovali o každý možný bod a tak když se dozvěděli, že jakožto družstvo získali 921 bodů, nebyli si stejně jisti vítězstvím. Teprve při vyhlášení vítězů bylo jisté, že obhájili vítězství z loňského roku, a že KVV Prostějov i letos jsou nejen na prvním, ale i na druhém místě, přesně jako tomu bylo v loňském roce. Nyní si připomeneme jednotlivé disciplíny, ale pouze jen do 10. místa. Od tohoto výpisu zjistíme celkového vítěze.

Hod granátem do okopu: 1. F. Melichárek 25 bodů

                                             2. M. Vašek 25 bodů

                                             7. P. Marčík 25                                      

Hod granátem na cíl: 4. M. Vašek 24 bodů

Vzduchovka: 1. M. Vašek 79 bodů

                      10.F. Melichárek 66 bodů

Luk:               4. M. Vašek 26 bodů

Bren:             5. I. Lorenc 96 bodů

                      10. F. Melichárek 94 bodů  

Pistole:           1. I. Lorenc 94 bodů

                        5. M. Vašek 86 bodů                         

                        7. P. Marčík 85 bodů

 

Celkovým vítězem jednotlivců se stal Milan Vašek s celkovým počtem bodů 331 a Ivo Lorenc obsadil třetí místo jednotlivců s 314 body.

Velké gratulace všem našim zástupcům a v soutěži družstev díky za první místo 1.družstvu KVV Prostějov počtem bodů 921 a za druhé místo 2.družstvu KVV Prostějov počtem bodů 844. Taktéž gratulujeme kolegovi Vaškovi a Lorencovi za získání prvního a třetího místa v jednotlivcích.

Kol.M. Rejkubová