Oslavy vzniku 80. výročí vzniku 2. čspdb

Akci pořádal SK 1. pspr Bratislava. Spolek ČERVENÉ BARETY, z.s. a pořádající spolek iniciovali výrobu pamětních odznaků na stuze k tomuto výročí. Slavnostní akt se konal v sobotu odpoledne jak u památníku 2. čspdb v Krpáčově, tak na místě, kde byli účastníci ubytováni, tedy v penzionu Tále v Bystré. Z důvodu počáteční nepřízně počasí se slavnostní akt s pokřtěním pamětního odznaku a udělení těchto odznaků některým účastníkům konal v prostorách penzionu. Po skončení odjela delegace a zástupci jednotlivých klubů a spolků k památníku, aby položili květiny a věnce a uctili si tak památku příslušníků brigády, kteří v této oblasti za 2. světové války bojovali a umírali.

Součástí plánované akce byl i výstup na Nejvyšší horu Nízkých Tater Ďumbier. Delegace KVV Prostějov se nenechala zahanbit a i když byl výstup náročný, tak její zdravé jádro výstup absolvovalo. Delegaci z Prostějova vedl její předseda genpor. v. zál. Ondrej Páleník. Kolegové Páleník, Starý a Struhár absolvovali cestu na Slovensko a zpět na motorkách.

Celé setkání se vedlo ve velmi přátelském duchu. Po slavnostní večeři se dolaďovala vzájemná spolupráce a účast na akcích, které jednotlivé kluby pořádají.

Klub výsadkových veteránů Prostějov, z.s. a spolek ČERVENÉ BARETY. z.s. děkují organizátorům za vřelé přijetí a za pozvání

 Kol.M.Mucha

Níže můžete zhlédnout fotografie M.Muchy .

https://eu.zonerama.com/MichalMucha/Album/11482361?secret=mIDEw8prLh8VFI3UaCUPng95O