Poslední rozloučení s kol.J.Kovářem dne 22.12.2023 a ohlasy z KVV ČR

DSC_2154jpgDSC_0051jpgDSC_0025jpgVážené kolegyně, kolegové,

s hlubokou lítostí oznamujeme velice smutnou zprávu. Dnes, 16. 12.2023, odešel do "Výsadkového nebe" náš kolega, přítel a kamarád kol. Jaroslav Kovář.

Jeho život v mládí byl protkán sportem. Závodně běhal, jezdil na kole a věnoval se horolezectví. Miloval seskoky padákem, kde si ověřoval sílu ducha i odvahu.

Vojenskou základní službu vykonal u 22.vb.

Později se stal členem našeho KVV Prostějov. Pro práci v klubu byl hluboce zapálený. Bez jeho účasti jsme si nedovedli představit žádnou klubovou akci. Vzorně reprezentoval náš klub ve střeleckých soutěžích, memoriálech ZVV i ostatních sportovních soutěžích, kde se vždy umísťoval na čelních místech.

Jarda byl pro výbor KVV Prostějov, kde pracoval od r. 2013, nepostradatelným členem. Byl znám jak našim členům, tak i členům ostatních klubů výsadkových veteránů v České i Slovenské republice svými fotografiemi z akcí klubů. Na webových stránkách KVV Prostějov jsou tisíce fotografií, které svou kvalitou dokládají jeho umění v této oblasti.

Na návrh výboru KVV za jeho aktivní činnost ve výsadkovém veteránském hnutí, mu byla rozhodnutím MO Slovenské republiky udělena Pamětní medaile ministra obrany Slovenské republiky II. stupně. Dále byl oceněn nejvyšším klubovým vyznamenáním, Zlatým odznakem výsadkového veterána KVV Prostějov a nositelem řady klubových vyznamenání KVV České republiky.

Odešel člověk, který bude chybět nám všem.

Čest jeho památce.

Výbor KVV Prostějov

Na této stránce můžete zhlédnout fotografie z posledního rozloučení autorů kolegů J.Verteticse a M.Muchy.

  DSC_0028jpg




DSC_0069jpg


 DSC_0062jpg

Fotografie kol.Michala Muchy   https://eu.zonerama.com/MichalMucha/Album/10859905#check-duplicates

Ohlasy z KVV ČR:

Je to hodně smutná zpráva, po odchodu Fr.Lejska další skvělý člověk - kamarád a nadšený výsadkový veterán.

Za liberecký klub přijměte upřimnou soustrast nad jeho nečekaným odchodem - bude chybět nám všem.

ČEST JEHO PAMÁTCE           Za KVVV Liberec J.Chromek

                               

 Rozloučení s Jaroslavem Kovářem

V pátek 22. prosince 2023 ve 12.30 hod. jsme se rozloučili se zesnulým Jaroslavem Kovářem v obřadní síni městského hřbitova v Prostějově.

Jaroslav Kovář byl členem Klubu výsadkových veteránů Prostějov, aktivně se zúčastňoval akcí, pořádaných kluby výsadkových veteránů České a Slovenské republiky. Byl výsadkář, sloužil dva roky u útvaru v Prostějově, byl všestranný sportovec, atlet, horolezec a také vynikající střelec, který vyhrál s družstvem

i v jednotlivcích řadu významných cen ze střeleckých soutěží výsadkových klubů v České a Slovenské republice. Byl také vynikající fotograf a pořídil za svůj život tisíce kvalitních dokumentárních fotografií z pořádaných střeleckých a ostatních akcí klubů výsadkových veteránů.

Jarda Kovář byl především velmi kamarádský a obětavý. Bylo to vidět i při jeho posledním rozloučení, kdy přeplněná obřadní síň s rodinou, přáteli a členy klubů výsadkových veteránů z České a Slovenské republiky, ho přišli vyprovodit na jeho „poslední cestě“.

Za náš Klub výsadkových veteránů Holešov se rozloučení zúčastnili kolegové Josef Bartošek, Ludvík Folkner a Luděk Stoklásek.

 

                                ČEST JEHO PAMÁTCE

Luděk Stoklásek