Smutná zpráva

  V roce 1957 působil jako velitel průzkumné čety 71. výsadkového praporu v Prešově. Po celou dobu služby u 22. výsadkové brigády byl hodnocen jako pracovitý, spolehlivý pracovník, náročný k sobě i ke svým podřízeným. Byl velice hrdý na službu u výsadkového vojska. Byl nositelem několika resortních vyznamenání. Po ukončení vojenské služby se v roce 1991 aktivně zapojil do činnosti Klubu výsadkových veteránů. Ve volebním roce 1992 – 93 se stal členem výboru KVV a od 19.11.1993 do 17.9.1994 působil ve funkci prezidenta KVV.  I posléze, pokud mu to zdravotní stav dovoloval, se aktivně zapojoval do práce KVV.

V našem povědomí zůstane Josef Hrachovec navždy jako výsadkář, který měl rád svoji práci a který pro ni nasazoval všechny svoje síly.

Čest jeho památce.

Za výbor KVV kol. Jaroslav Ondrejčák

Ohlasy kolegů:

Vážení priatelia,

tam, zvysoka a z ďaleka, opäť potichúčky do našich výsadkárskych radov zaznelo : "Podplukovník Josef Hrachovec a podplukovník Miroslav Krúpa ! Vystúpte ! A vitajte vo výsadkovom nebi."

Odišli priatelia a takto sa, za nás všetkých, s nimi rozlúčil Petr "Čejen".

Jsou smutné zprávy, které vás zasáhnou, přes to, že je můžete očekávat, protože stárneme a odejdeme postupně všichni. O odchodu prvního ze dvou bývalých starších kolegů, kteří zemřel v Prostějově, jsem se dozvěděl při setkání s delegací, na naší výroční schůzi. Druhá mne zastihla dnes, prostřednictvím internetu. Podplukovníka Pepu Hrachovce jsem poznal v srpnu 1961, při nástupu k 65. výsadkovému praporu v Jezdeckých kasárnách a byl mým prvním náčelníkem průzkumu, já velel průzkumné četě. Podplukovníka Mirka Krúpu jsem poznal později u 4. průzkumného praporu v roce 1969. Velel jsem 42. rhpz a on byl naším náčelníkem štábu. Oba mne hodně ovlivnili a oba mi hodně dali. Oba byli ve všem co dělali mými vzory. Děkuji Vám a často na Vás myslím. Uběhlo mnoho let, občas jsme se potkali a několikrát jsem je navštívil. Nikdy na ně nezapomenu. Tak pánové, už jen klidné modré nebe nad hlavou.
 Váš Petr "čejen" 


Členovia a prezídium Klubu vojenských výsadkárov SR vyjadrujeme ich rodinám, blízkym a priateľom úprimnú sústrasť a ľútosť nad ich odchodom.
ČESŤ ICH PAMIATKE
Mjr. v. v. Mgr. Vladimír Schneider viceprezident KVV SR


Partejpg