Smutná zpráva

Milí priatelia!

S hlbokou ľútosťou vám oznamujeme, že do výsadkového neba odišiel náš zakladajúci člen, bývalý dlhoročný viceprezident, predseda Oblastného klubu Žilina, čestný predseda OKVV JG Žilina ppor. v. v. Ferko GLATTER, majster športu v parašutizme. Česť jeho pamiatke!

Poslední rozloučení s F.Glatterem

Vážené kolegyně, kolegové,
jak se blížil den posledního rozloučení s Františkem Glatterem, tak jsem stále intenzívněji pociťoval potřebu zúčastnit se spolu s kolegy F.Stavným a F.Chudým tohoto rozloučení s naším kolegou, přítelem, jedním ze zakladatelů Klubu vojenských výsadkářů SR.
Vyjádřit úctu a naše poděkování osobnosti, která jako předseda Oblastního klubu vojenských výsadkárov v Žilině a viceprezident KVV SR po dobu 20 let vykonala obrovský kus práce ve výsadkovém veteránském hnutí v SR s přesahem i do ČR.
Osobní vzpomínky na svého přítele a kolegu vyjádřil ve svém emotivním vystoupení na společném posezení účastníků pohřbu i náš expředseda KVV Prostějov kol.F.Stavný, které byly přijaty velice pozitivně nejen jeho rodinou, dcerou Světlanou, synem Borisem, ale i ostatními účastníky posledního rozloučení.
Naší účastí spolu s kolegy KVV Zlín jsme nejen vyjádřili poslední poctu našemu kolegovi F.Glatterovi, ale i sami jsme intenzívně pociťovali, že sounáležitost výsadkových veteránů obou našich národů není frází, ale skutečnou realitou, hodnotou, kterou je nutné neustále chránit a dále rozvíjet.
Kol J.Ondrejčák, Žilina dne 25.8.2022.