Stará láska nerezaví (2.8.2017)

Stará láska nerezaví….
Mezi našimi kolegy se objevili noví drtiči vzduchu. Mirek Řepka, Jarda Kovář a Fero Bartko pojali plán vrátit se ke své staré lásce. Náročný teoretický i praktický výcvik během 2 dnů měl připravit naše kolegy seniory k seskoku po desítkách let pauzy.
Že to nebylo jednoduché svědčí i noha v sádře Fera Bartka (83 let) po 1
a půl dnu výcviku na aeroklubu Josefa Františka. I když Fero moc chtěl, tělo mu to nedovolilo. A že to byl velmi náročný výcvik potvrdil i starý matador Mirek Řepka. Skákat z 2. můstku v 83 letech dá skutečně zabrat, konstatoval a ještě dnes cítí jak to bolí.
Co Mirek i Jarda oceňovali, byla propracovaná metodika přípravy na seskok s využitím technické a digitální technologie, zejména metodiky řízení padáku nebo reakce výsadkáře na závadu na padáku.

A teď reálie. Organizaci přípravy seskoku zajišťoval Aeroklub Josefa Františka v Prostějově.
Kolegové Mirek Řepka (83 let) a Jarda Kovář (69 let) provedli seskok dne 30.7.2017 v 10:30 min. na letišti v Prostějově. Výška seskoku 1200 metrů s padákem M330-školní křídlo s letounu L 60 – Brigadýr s nuceným otvíráním padáku. Po opuštění letounu, otevření padáku a zkoušce řízení, oba bezpečně přistáli v prostoru prostějovského letiště.
Ani jejich věk a velký časový odstup od posledního seskoku neubral našim kolegům nic na jejich připravenosti a způsobu provedení vlastního seskoku. Hoši, jste borci!

Naši kolegové tímto děkují vedoucí kurzu a instruktorce paní Haně Moudré a instruktoru – vysazovači Petru Gábovi za vysoce profesionální přístup k jejich přípravě k seskoku