Výsadkoví veteráni nezapomínají (20.6.2016)

Tak jako každý rok s úctou 18.6. hledíme na zdi kostela v Resslově ulici kde odštípané zdivo a kámen nabádají k zamyšlení . Zde padli hrdinové boje za svobodu českého národa v čele s Jozefem Gabčíkem a Janem Kubišem, kteří provedli atentát na vraha českého národa, říšského protektora Reinharda Heydricha. Členové našeho klubu se zúčastnili pietního aktu jako vzpomínky na hrdinný boj sedmi statečných výsadkářů .
Mimo nás se tohoto pietního aktu zúčastnili kolegové z celé České a Slovenské republiky, kteří svoji účastí značně ovlivnili počet přítomných. Vzácným hostem pietního aktu byl i jeden z posledních účastníků odboje z řad výsadkářů genmjr. Jaroslav Klemeš.
Před památné místo k okénku do krypty byl položen věnec prezidenta České republiky, dále věnce zástupců státních institucí a AČR . Věnce a kytice položili zástupci vlády v čele s Pavlem Bělobrádkem a místopředsedou senátu ČR Přemyslem Sobotkou a zástupci ostatních společenských organizací. Kytici květů za náš klub položili kolegové Jindřich Starý a František Chudý. Celkově se z našeho klubu zúčastnilo 16 členů .
Akce byla realizována za finanční spoluúčasti města Prostějova.
Kolega Lejsek.