Velice smutná zpráva

 

Vážené kolegyně, kolegové,

s hlubokou lítostí vám oznamujeme velice smutnou zprávu. Dne 19. února 2024 odešel do „Výsadkového nebe“ náš bývalý předseda Klubu výsadkových veteránů Prostějov, velitel VÚ 8280 Prostějov, náš kolega, přítel a kamarád Jindřich Starý.

Obrzek 70 - z6060jpg

Zesnul tiše po dlouhé a těžké nemoci, která ho upoutala na posledních deset měsíců jeho aktivního a bohatého života na nemocniční lůžko. Do poslední chvíle všichni pevně doufali, že se jeho zdravotní stav stabilizuje a že se vrátí mezi nás. Jindrův zdravotní stav se nezlepšoval, spíše se zhoršoval. Bojoval jak správný vojenský výsadkář do posledních minut svého života. Odešel jeden z velice pracovitých lidí, který měl vřelý vztah k výsadkové komunitě, odešel hrdý výsadkář, který usiloval o sounáležitost a pevné přátelství mezi výsadkáři všech generací.

Odešel člověk, který bude chybět nám všem.

Čest jeho památce.

Výbor KVV Prostějov

plk vv Ing Jindich STARjpg 

Rozloučení se bude konat v Prostějově dne 23. 2. 2024 v 11.45 ve smuteční obřadní síni na městském hřbitově v Prostějově. Předpokládáme, že ukončení obřadu bude někde v čase 12. 40. Rodina bude mít kar od 13.00 hod. do 15. 00 hod. v Motorestu u Kola. V době od 13. 00 hod. do 15. 00 hodin, můžete strávit volný čas v motorestu. Poté proběhne v čase od 15. 00 hod. do 18.00 hod. rozloučení kamarádů a kolegů s kol. Jindřichem Starým v Motorestu U KOLA v Prostějově (Dolní 2028/10 ).

Do výsadkového neba odišiel plk. Ing. Jindřich Starý, odišiel bývalý veliteľ 22. výsadkového pluku ŠU, odišiel predseda KVV Prostějov, "...zomrel môj najvyšší veliteľ..." , odišiel dobrý veliteľ, priateľ a človek pracujúci pre prospech aj nášho spoločenstva vojenských výsadkových veteránov v Českej a Slovenskej republike.

Ďakujeme a nezabudneme.

ČESŤ TVOJEJ PAMIATKE

Prezídium a členovia KVV SR vyjadrujú rodine, všetkým blízkym a priateľom úprimnú sústrasť a ľútosť nad Tvojim odchodom do výsadkového neba.

S úctou

Mjr. v. v. Mgr. Vladimír Schneider

viceprezident KVV SR

 

Poděkování

Touto cestou bych rád poděkoval všem těm, kteří se s tátou přišli rozloučit na jeho poslední cestě a vyprovodili ho do výsadkového nebe. Chci také poděkovat i těm, kteří se rozloučení nemohli zúčastnit, a to z jakýchkoliv důvodů, ale byli myšlenkami s námi v Prostějově. Dovolte mi také poděkovat Klubu výsadkových veteránů v Prostějově za jejich pomoc při podpoře a součinnosti a také organizaci smutečního aktu. Dále obrovské poděkování patří zejména dvěma vojenským útvarům prostějovské posádky a to 601.skss a 102.pzpr za zabezpečení a organizaci a přípravu samotného smutečního aktu. Také se sluší poděkovat posádkové hudbě Olomouc, ale i letectvu AČR, které umocnilo ukončení pohřbu přeletem vrtulníku. Bylo to krásné rozloučení a pocta skvělému člověku. Táta tento zvuk burácení motorů miloval a já koneckonců také. Dále chce rodina poděkovat všem kamarádům, kteří se na tom všem společně podíleli. Rodina děkuje také za vyjádřené kondolence, kterých přišlo od vás opravdu hodně, a to jak na můj soukromý e-mail, ale také Klubu výsadkových veteránů, ale i formou esemesek a v poslední řadě i poštou.

Děkujeme za projevy soustrasti, vážíme si toho.

 

S úctou a poděkováním za naši rodinu kol. Jindřich Starý