VIII. ročník Memoriálu plk. F. Mansfelda dne ve střelbě z pistole 17.5.2019

Vážené kolegyně, kolegové, příznivci,
dne 17. 5. 2019 náš KVV, za maximální pomoci 601. skss, zorganizoval střeleckou soutěž ve střelbě z PiGlock na střelnici Policie ČR v Prostějově - Vrahovicích, VIII. ročník Memoriálu plk. Františka Mansfelda. Soutěže se zúčastnilo celkem 148 střílejících, z toho 128 mužů a 20 žen. Za kategorii I. bylo vytvořeno 29 družstev po třech střelcích a 16 družstev soutěžících v kategorii II. - ostatní. Z KVV ČR byly mimo prostějovského klubu zastoupeny KVV: Praha, Liberec, Luštěnice, Chrudim, Olomouc, Holešov, Zlín, J. Hradec  Písek a Brno. Za slovenské kluby přijeli reprezentovat kolegové z KVV Bratislava, B. Bystrica, a z největší dálky vážil cestu František Mansfeld a Miloslav Maľovský, kteří zastupovali KVV Prešov.
Naše pozvání přijali a svými družstvy soutěž obsadily - 601. skss, 102. pzpr, VÚ 4960, POŠ PV, Klub 601. skss, ASO Dukla PV, Policie ČR, Městská policie PV, Magistrát města Prostějova, Česká pošta, KVVZ Nové Mesto nad Váhom, Koliba - Pivovar U Tří králů, KVH ZO Areál PV, Střel. klub ZO Areál PV, HZS Olomouckého kraje, ČSOB, PV Auto Prostějov a Medicom´s a.s. Ceny pro úspěšné jednotlivce i družstva zabezpečili naši sponzoři, jmenovitě: JUDr. Ladislav Sliva, Mechanika Prostějov 97 - Jan Stříteský, Pivovar U Tří králů - Martin Krč, KVH ZO Areál – Jan Forberger, Střelecký klub ZO Areál - Eva Frýbortová, Policie ČR - nprap. Mgr. Aleš Nadymáček, Medikom's - Michal Konšel, Česká pošta - Mgr. Oldřich Luger, ČSOB – Ing. Petr Němec, PV Auto – JUDr. Ing. Martin Vrtal, JUDr. Jindřich Vybíral a Lázně Slatinice – Ing. Jiří Vybíral. Svojí účastí nás poctili bývalí velitelé VÚ 8280 PV, plk. v. v. - Ing. Jindřich Starý, Ing. Jiří Hudský, plk. gšt. v z. Ing. Josef Trojan. A jako každý rok nás neopomněl přijít podpořit náš čestný člen a exprimátor města Prostějova pan Miroslav Pišťák, šéf MP Prostějov Mgr. Jan Nagy a předseda spolku Červené barety, kol. Jindřich Starý jun.
Aktivní účastí soutěž podpořili současní velitelé útvarů prostějovské posádky: velitel 601. skss plk. gšt. Ing. Tomáš Skácel, velitel 102. pzpr pplk. Ing. Pavel Hriník a velitel POŠ MUDr. Vladimír Uherek. Mezi hosty jsme přivítali předsedy slovenských KVV, kolegy Ivana Hulína a Vladimíra Kavického; z českých klubů, kol. Dušana Hrice, Jaroslava Chromka, Josefa Krauseho a Jaroslava Foršta. V úvodu střelecké soutěže promluvil předseda a prezident KVV Prostějov ředitel soutěže kol. František Stavný, který jak už se stalo dobrým zvykem, předal kytici kolegyni Věře Mansfeldové a pozornost Františku Mansfeldovi. V úvodu jsme minutou ticha uctili památku zesnulého bývalého přísl. VÚ 8280 a bývalého náč. OVS Prostějov, pplk. v.v. Ing. Bedřicha Jetela, se kterým se v tento den loučíme. Následně byli odměněni kolegové, Ladislav Hreha – Zlatým odznakem a Jindřich Vybíral – nožem Falco. Využili jsme příležitosti nástupu a popřáli k narozeninám kolegům: Františku Bartkovi (85), Ladislavu Langhammerovi (70), Jaroslavu Vidmochovi (70) a kolegyni Janě Cetkovské (65). Po krátkém rozboru Propozic střeleb hlavním rozhodčím kol. Františkem Chudým a řídícím střelby, armádním odborníkem, jsme mohli přistoupit k zahájení střelecké soutěže prvním výstřelem, který vyšel z pistole naší čestné členky Věry Mansfeldové a druhým  výstřelem kol. Františka Mansfelda.
Přestávku po ukončení střelecké soutěže a dobou vyhodnocení, vyplnil prap. Josef Vladař z 601. skss svým poutavým vyprávěním a ukázkou historických zbraní z dávného středověku, za což mu děkujeme. Zabezpečení soutěže bylo na velmi dobré úrovni. Poděkování patří všem členům organizačního týmu, přísl. 601. skss, PČR, ZO Areálu i všem sponzorům. Poděkování patří také Statutárnímu městu Prostějov za finanční pomoc pro zabezpečení soutěže. A co nás všechny hlavně zajímalo, byly výsledky umístění jednotlivců i družstev. Soutěžilo se v kategoriích: I. - jednotlivci a družstva - všichni z KVV ČR a SR; v kategorii II. jednotlivci a družstva - ostatní a kategorie ženy - jednotlivkyně.
Kat. I. jednotlivci muži: 1. místo – kol. Stanislav Veselý - KVV Luštěnice 2. místo – kol. Milan Krejza – KVV Praha 3. místo - kol. Michal Ratajský – KVV Prostějov Kat. I. družstva: 1. místo družstvo KVV Praha: kol. Pavel Břeský, Milan Krejza, Libor Plachký 2. místo družstvo KVV Prostějov: kol. Milan Vašek, Jakub Kosek, Michal Ratajský 3. místě družstvo KVV Luštěnice: kol. Vladimír Borovička, Stanislav Veselý, Antonín Kobza.
Kat. II. jednotlivci muži: 1. místo – Jan Svozil – MP Prostějov 2. místo – Tomáš Bürgl – 102. pzpr 3. místo - Jan K - 601. skss Kat. II. družstva: 1. místo dr. MP Prostějov: Jan Svozil, František Soušek, Martin Ziegler 2. místo dr. Střel. klub ZO Areál: Eva Frýbortová, Květoslav Frodl, František Novotný,  3. místo dr. 102 pzpr.: Marcela Plačková, Filip Richter, Tomáš Bürgl
Kat. ženy jednotlivkyně: 1. místo – kol. Eva Dolníková - KVV B. Bystrica 2. místo – npor. Ing. Radka Trumpešová – Klub 601. skss 3. místo – Renata Červinková – KVVZlín
Absolutní vítěz – Jan Svozil - MP Prostějov VIII. ročník Memoriálu plk. Františka Mansfelda skončil, těšíme se na nadcházející devátý. 

https://www.zonerama.com/jardakov/91025

Divadelní představení „ Věra“
Dne 15.5. se na prostějovské divadelní scéně odehrálo představení „Věra“, které shlédlo 40 členů KVV Prostějov. Představení nastudovalo pražské divadlo Studio Dva a divadlo Bolka Polívky v režii Alice Nellis a scénáristy Petra Zelenky. Promlouvá k nám příběh o výsluní a pádu úspěšné bohaté manažerky castingové agentury Věry. Kterou ztvárnila v originálním hereckém podání Ivana Chýlková. Věra je workoholička a svým ambicím obětuje rodinný i intimní život, je v zajetí mobilního telefonu a má pocit že všichni a všechno má svou cenu, kterou je třeba znát a že se dá vše penězi nahradit. Tohle vše vidíme v první polovině dějství. V druhé polovině sledujeme její pád, svým cynismem a přímočarostí ztrácí nejen svoji práci (dostává vyhazov), manžela, umírajícího otce, ale i bratra s rodinou. Špatná investice a padne na úplné dno. Nemá nikoho je sama. Uklízí v baru, chvíli žije na hřbitově, pokusí se o sebevraždu a nakonec končí v psychiatrické léčebně. Na scéně jsme viděli další vynikající herce Bolka Polívku, Sabinu Remundovou, Janu Strykovou, Kryštofa Hádka, Mariku Šoposkou, Romana Zacha. Poděkování patří statutarnímu městu Prostějov za jehož přispění jsme navštívili divadelní představení.
Kol.I.Skrbková