Vinobraní 2023

 Na přivítanou jsme hned při vstupu obdrželi jako vždy štamprličku pálenky od kol. Františka Chudého.

Vinobraní se zúčastnilo 32 členů KVV. Určitým zklamáním přítomných však byla poměrně malá účast členů našeho klubu, která byla částečně ovlivněna nemocností a osobními problémy našich členů, což ale nemělo vliv na průběh vlastního setkání.

Zahájení Vinobraní provedl kol. Vladimír Ganzar, který nás přivítal a pozdravil jménem nepřítomného předsedy kol. Ondreje Páleníka. Zároveň také vyřídil pozdravy od prezidenta voj. výsadkárov SR Pavla Švelky a viceprezidenta pre informácie a styk s médiami voj. výsadkárov SR Vladimíra Schneidera.

Příjemným zpestřením našeho vinobraní byla degustace vín z VINAŘSTVÍ RAUŠ, s.r.o., moravského rodinného vinařství, rozkvétajícího díky péči emeritního sklepmistra a sommeliera Miroslava Rauše, který nám dával ochutnat několik vzorků vynikajících vín a obeznámil nás s jejich původem, výrobou a charakteristickými vlastnostmi. Z těchto vzorků si jistě každý vybral podle své chuti. Dle sklepmistra Miroslava Rauše je to právě víno, které Vám jako jeden z mála produktů na světě dokáže na krátkou chvíli propůjčit pocit, jenž přináleží jen bohům. Kdo měl zájem, mohl si některá vína zakoupit a pokračovat doma v soukromé degustaci.

Každý účastník měl na stole připravenou láhev růžového vína z VINAŘSTVÍ RAUŠ, s.r.o.
K bohatému stolu přispěla aktivita našich členek, které ho obohatily ovocem a pochutinami vlastní výroby. Jako vždy připravil vynikající guláš kolega Josef Hýbl. Za hudebního doprovodu mistra Weisera z Hanušovic jsme si dobře zatančili a odlehčili nějaké to deko, které jsme přibrali při ochutnávce vín a pojídáním dobrot ze stolu.

Poděkování patří nejen vedení útvaru za zabezpečení dopravy, ale především ,,Dětkovické buňce" zastoupené kolegyněmi Maruškou Starou a Věrkou Hudskou za přípravu prostředí konání a obsluhu. Poděkování také patří našemu klubovému fotografovi kol. Jaroslavu Kovářovi, který zajímavé okamžiky zachytil svým fotoaparátem. Jeho fotografie z této akce můžete zhlédnout v rubrice Fotogalerie na našem webu.

Kol. Aleš a Zdeňka Denerovi

21. 10. 2023