Informace ze dne 11.6.2022

Dne 10.6.2022 se naše družstvo ve složení kol. F.Chudý, J.Kovář a J.Ondrejčák zúčastnilo střelecké soutěže organizované Městskou policií Prostějov ve spolupráci s Magistrátem města Prostějova.
Podmínky soutěže: mířená střelba, cíl – 2 x gong + mezinárodní pistolový kruhový terč, vzdálenost 25 metrů, držení zbraně libovolné, počet nábojů - 15 ks, čas - 3 nástřelné/3 min., 12 ran v čase 2 minuty. Místem soutěže byla střelnice Policie ČR ve Vrahovicích.
Zahájení soutěže provedl primátor města Prostějova Mgr. František Jura, společně s náměstkyni primátora Miladou Sokolovou a opět tradičně zdůraznil, že není důležité se zúčastnit, ale vyhrát. K tomu popřál všem soutěžícím pevnou ruku a dobrou mušku.
Naše družstvo si vedlo úspěšně do 2/3 soutěže, kdy figurovalo pořád na 1.místě. V závěru soutěže střílela družstva favoritů, která nás odsunula na 4. místo z 21 střílejících družstev. Střelecké soutěže se zúčastnilo i populární a jindy velice úspěšné družstvo KVV Banská Bystrica, kterému ale podmínky soutěže evidentně nevyhovovaly.
Celá soutěž měla spád, konala se v příjemném a přátelském ovzduší. Co nás zaujalo – byla rychlost vyhodnocení výsledků střelecké soutěže. V závěrečném vyhodnocení primátor města Prostějova Mgr. František Jura poděkoval všem za dodržování všech bezpečnostních opatření, za úspěšně provedenou akci a k pobavení všech zúčastněných střelců poněkud opravil své původní heslo „ že není důležité se zúčastnit, ale vyhrát “ na aktuální „že není důležité se zúčastnit, ale získat 1.místo“.

Kol. Jaroslav Ondrejčák